Jumlah harta cecah RM12.7 juta, Agnez Mo selebriti paling kaya di Indonesia

Penyanyi popular, Agnez Mo dinobatkan sebagai selebriti paling kaya di Indonesia baru-baru ini dengan nilai aset mencecah 450 bilion Rupiah (RM12.7 juta).

Kerja keras

Memetik laporan Berita Harian, hasil kekayaan pelantun lagu Matahari itu adalah hasil kerja kerasnya yang telah berkecimpung dalam dunia hiburan sejak berumur enam tahun.

Selebriti berusia 34 tahun itu juga tidak hanya menumpukan dalam bidang nyanyian malah turut melibatkan diri dalam bidang lakonan.

Selain itu, Agnez atau nama sebenarnya Agnes Monica Muljoto juga aktif menjalankan perniagaan sendiri dalam industri fesyen serta makanan.

Ke peringkat antarabangsa

Dia bukan sahaja mencipta nama di Indonesia malah turut melebarkan sayap seni ke Amerika Syarikat dan pernah bekerjasama dengan nama-nama besar seperti Timbaland dan Chris Brown.

Malah media Indonesia, Hops. Id turut melaporkan kekayaan bintang berkenaan juga adalah hasil usahanya membawa diri ke peringkat antarabangsa.

Meskipun begitu, selebriti tersebut dikenali sebagai figura yang merendah diri dan tidak mempamerkan kekayaan kepada umum.

Sumber: Harian Metro, Hops.Id

Via OMM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*