Suami Sampai ‘Give Up’, Tak Berdaya HaIang Isteri ANTl VAKSlN Tak Mahu SUNTlK Anak

Selain dari kewujudan ‘followers’ golongan flat-earth, Malaysia juga mempunyai ‘followers’ @nti-vksin.

lsu pengambilan v@ksin ini sentiasa menjadi topik yang hangat diperkatakan gara-gara terdapat pelbagai fahaman dan ideologi yang dikemukakan antara golongan bukan @nti-v4ksin dan golongan @nti-v@ksin sehingga menyebabkan berlakunya pergad0han antara kedua-dua pihak.

Walaupun para doktor menegaskan pentingnya pengambilan v@ksin terutama buat BAYl dan kanak-kanak, namun masih ada golongan @nti-vksin ini yang tetap berkeras untuk menolak rawatan tersebut walaupun sudah ditegur berulang kali oleh para profesional.

Baru-baru ini, tular lagi di media sosial lnsiden pergad0han antara golongan bukan @nti-v@ksin dan @nti-v@ksin. Apa yang merumitkan keadaan, pertengkaran ini berlaku antara pasangan suami isteri.

Kecewa isteri @nti-v@ksin tak mahu vksin anak

Menerusi postingan oleh personaliti televisyen popular Malaysia, Fedtri Yahya di laman Twitter miliknya, beliau tampil mendedahkah satu kiriman mesej daripada seorang lelaki yang telah meluahkan rasa kecewa dengan sikap isterinya yang tidak mahu mengambil sntikan vksin untuk anak kedua mereka.

Kemaruk’ natural beauty

Menurut lelaki itu, isterinya itu merupakan seorang @nti-vksin disebabkan ‘kemaruk’ dengan natural beauty sehingga tidak peduli dengan masa depan anak mereka gara-gara tidak disntik vksin.

Lelaki itu cuba menegur tindakan isterinya itu namun teguran itu membawa kepada berlakunya perbaIahan antara mereka berdua.

Sanggup mem@ki dan menngking suami

Bukan itu sahaja, si isteri juga sampai sanggup mem@ki dan menngking suaminya sehinggalah suaminya itu give up dan tidak berdaya untuk menghaIang keputusan isterinya itu.

Menurut lelaki itu lagi, dia mempunyai dua orang anak. Anak yang pertama menerima vksin gara-gara isterinya terpaksa menurut kata doktor yang menyatakan bahawa sistem imunisasi badan anak mereka Iemah sewaktu dilahirkan.

Namun, anak kedua mereka pula tidak menerima vaksin gara-gara dia tidak berupaya menghalang pendirian isterinya itu di samping terpaksa mengalah disebabkan kondisi isterinya yang baru lepas bersalin.

Perkongsian yang dibuat itu telah mencvri perhatian netizen sekaligus mengundng pelbagai reaksi. Rata-rata netizen menyeIar tindakan si isteri yang dikatakan biad@p kerana terIampau taksub.

Namun ada juga yang meng3cam tindakan lelaki berkenaan yang sepatutnya lebih tegas dalam membuat keputusan sebagai seorang suami dan ketua keluarga.

“Bukan suami suruh buat benda tak elok pun” – Netizen

Lepas ni soalan wajib tanya kat pasangan kalau nak kahwin, “golongan flat-earth atau @nti-vksin?” 

Sumber LM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*